Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de kadın istihdamı her yıl artmaya devam ediyor. Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü aracığıyla 2024 yılında toplamda 12 bin kadın istihdam edildi. Bu rakam ile kentimizde kadın istihdamında son yılların rekoru kırıldı. 2025 yılında ise hedef 17 bin kadını iş gücüne kazandırmak.
İŞKUR ARACIĞIYLA 12 BİN KADIN İSTİHDAMA KAZANDIRILDI
Gaziantep’te kadın istihdamının her geçen gün arttığına dikkat çeken Gaziantep İŞKUR İl Müdürü Aytekin Doğan, ‘’Geçen yıl İŞKUR aracığıyla 12 bin kadın istihdama kazandırıldı. 2024 yılında kadın istihdamında son yılların rekorunu kırdık. 2025 yılında ise hedefimiz 17 bin kadını istihdam etmek’’ dedi.
2024 YILINDA 33 BİN 151 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ
Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü, kadınların istihdama kazandırılması için gece-gündüz çalışıyor. Bu çalışmalar kapsamında kentimizde kadın istihdamı büyük bir oranda arttı. 2024 yılında toplamda 33 bin 151 kişinin işe yerleşmesine vesile olan Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü aracığıyla toplamda 12 bin kadın iş gücü hayatına kazandırıldı.
ÇALIŞMAK İSTEYEN HERKESE İŞ VAR
Doğan, ‘’Kadınların çalışma hayatının her alanında olması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun içinde ekibiz ile birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Örneğin; geçen hafta 200’’ün civarında kadının katılım sağladığı bir toplantıda kendileri için sunulan fırsatları anlatma imkanı bulduk. Çok verimli bir toplantı oldu. Kadınlar çalışma hayatına atılmaktan korkmasın. Hizmet sektöründe kadın gücüne ihtiyaç var. Çalışmak isteyen herkese iş var’’ diye konuştu.
İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI (İUP) ÜZERİNDE BÜYÜK TİTİZLİKLE DURUYORUZ
Kadın istihdamının önemine değinen Doğan, ‘’Kadınların ekonomiye katkı sunması çok önemli. Aynı zamanda kadınların çalışma hayatına katılması sektördeki eleman açığının da azalmasına neden oluyor. Sadece kadınların istihdama kazandırılmasına yönelik olan İşgücü Uyum Programı (İUP) üzerinde büyük titizlikle duruyoruz. 2024 yılında İŞKUR aracıyla 33 bin 151 kişi işe yerleştirildi. Daha önceki yıllarda 2 bin ile 2 bin 500 arasında işe yerleştirilen sigortalı kadın sayısı 2024 yılında yüzde 200 oranında artışla 6 bin 970’e yükseldi. Bunun için ekibimizde yoğun bir çalışma yaptık’’ ifadelerini kullandı.
KREŞ DESTEĞİ 7 BİN LİRAYA ÇIKARTILDI
Doğan, ‘’Kadın İstihdamında Pozitif Ayrımcılık Programı (KİPAP) aracılığıyla 101 kadın istihdam edildi. Bu program kapsamında kadınlar 3 ay çalışıyorlar. geçen yıl asgari ücret düzeyinde ödeme yapılmasının yanı sıra 0-66 ay arasında küçük çocuğu olanlara 3 bin lirada kreş desteği sunuyorduk. Bu sene ise kadınlara destek 33 bin lira, kreş desteği ise 7 bin liraya çıkartıldı. Bu kreş desteği tamamen kadınlara veriliyor’’ şeklinde konuştu.
HEM MESLEK ÖĞRENİYORLAR HEM DE AİLE EKONOMİSİNE KATKI SUNUYORLAR
Kadın istihdamı kapsamında İşgücü Uyum Programı’na (İYUP) değinen Doğan, ‘’Bu programda kadınların yanı sıra dezavantajlı gruplar ön plana çıkıyor. Önceliğimiz dezavantajlı kadınların işe yerleştirilmesi sonrasında ise ihtiyaç halinde erkekler istihdam ediliyor. 2024 yılı ve 2025 yılının ilk dört ayında toplamda 5 bin 200 kadın İşgücü Uyum Programından faydalandı. Bu program kapsamında haftanın sadece 3 günü çalışıyorlar ve 15 bin lira civarında maaş alıyorlar. Hem bir meslek öğreniyorlar hem de aile ekonomisine katkı sunmuş oluyorlar’’ açıklamasında bulundu.