Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, deprem bölgesinde istihdamı artırmak ve yaraların sarılması için devreye aldığı aktif işgücü programlarını yıl sonuna kadar uzattı.
Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytekin Doğan, “Deprem felaketi sonrası bölgedeki iş gücünü desteklemek için programlarımızı daha da yoğunlaştırdık. Amacımız, sadece işsizliği azaltmak değil, aynı zamanda nitelikli iş gücünü artırarak bölgenin ekonomik toparlanmasına katkıda bulunmaktır. Bu süreçte, işverenlerle yakın iş birliği içinde çalışarak, istihdam oranlarını daha da yukarıya taşımayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
BÖLGENİN EKONOMİK TOPARLANMASINA KATKI SUNULMASI AMAÇLANIYOR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya İslâhiye ve Nurdağı ilçeleri, Adana, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa ve Gaziantep’i, aktif işgücünü programlarla desteklemeye devam ediyor. Deprem bölgesindeki iş gücünü ve istihdamı 31 Aralık tarihine kadar destekleme kararı alan bakanlık, aynı zamanda nitelikli iş gücünü artırarak bölgenin ekonomik toparlanmasına katkı sunmayı amaçlıyor.
İSTİHDAM SAYISINDA 31 BİN 825 KİŞİYE ULAŞILMASI HEDEFLENİYOR
Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgedeki iş gücünü desteklemek için aktif iş gücü programlarını sürdürüyor. Gaziantep’in de aralarında bulunduğu Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep Nurdağı-İslâhiye ilçelerinde toplam 13 bin 825, Adana, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde ise toplamda 18 bin kişi işbaşı eğitim programlarına katıldı. Yılsonuna kadar deprem bölgesinde istihdam sayısında 31 bin 825 kişiye ulaşılması hedefleniyor.
Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep ( İslâhiye ve Nurdağı İlçeleri) illerinde uygulanmak üzere,31 Aralık 2025 tarihine kadar başlayacak mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarında, İstihdam taahhüt oranı yüzde 70’den yüzde 30’a, istihdam süresi; fiili kurs ve program günü 2 katından 1 katına düşürüldü.
İl istihdam ve mesleki eğitim kurulunun 2025 yılındaki ikinci olağan toplantısında konuların detaylı şekilde ele alındığını kaydeden Doğan, ‘’Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak, vatandaşların daha fazla bilgi alabilmesi ve başvuru yapabilmesi için İŞKUR şubelerine, İŞKUR mobil uygulamasına ve www.iskur.gov.tr adresine davet ediyoruz. Ayrıca, il müdürlüğü ve hizmet merkezleri de vatandaşlara en yakın birimler aracılığıyla destek vermeye devam ediyoruz’’ çağrısını yineledi.